Welcome to Qinsun Instruments Co., Limited.
2023-04-13 0 Views

Analyse van de kalibratiemethode van Taber Abrasion Tester door QINSUN Xiaobian

De auteur gebruikt een slijtvaste testmachine van Taber om de slijtvastheid van zelfnivellerende mortel op basis van cement voor grond te testen. De norm voor het testen van dit materiaal is JC/T985-2005 Zelfnivellerende mortel op cementbasis voor grond, die verwijst naar de Europese norm ENl3813: 2002 (Screed materials and floor dekvloeren—Screedmaterials Properties and requirements) (Ccreed materials and floor dekvloeren— Dekvloermaterialen Eigenschappen en eisen), de norm wordt voor het eerst vrijgegeven, dus er zijn minder testinstituten die deze apparatuur gebruiken en er is geen taber-slijtagetest De verificatie- en kalibratieprocedures van de machine, maar als testbureau een rapport uitbrengen op de slijtvastheid moet de apparatuur worden geverifieerd of gekalibreerd.

De norm Cementgebaseerde zelfnivellerende mortel voor grond vereist de detectie van slijtvastheid De rotatiesnelheid van de werktafel van de apparatuur is 60r/min±2r/min, en het extra gewicht van elk slijpwiel is 500g; inom aan deze eis te voldoen, moet de rotatiesnelheid van de geselecteerde taber slijtvaste testmachinetafel 60r / min ± 2r / regen zijn, het extra gewicht heeft een bereik van 500 g. De auteur gebruikt een standaard stopwatch van 0,1 s om de rotatiesnelheid van de werkbank te kalibreren en gebruikt een elektronische weegschaal met een nauwkeurigheid van 1 g om de massa van het extra gewicht te kalibreren.

Kalibratiemethode
1. Het toepassingsgebied van de kalibratiemethode
Deze kalibratiemethode is geschikt voor de kalibratie van de taber slijtvaste testmachine.
2. Technische vereisten
(1) Werkbanksnelheid: 60r/min±2r /min;
(2) Massa extra gewicht: 250g±1g; 500 g ± 2 g; 750 g ± 2 g; 1000 g ± 2 g.
3. Referentiestandaard voor kalibratie Nauwkeurigheid 0,1s;
(2) Elektronische weegschaal capaciteit 3000g, nauwkeurigheid 1g.
4. Kalibratiestappen
(1) Stel in de eerste stap de nominale rotatiesnelheid van de teller in op 60r/min; tweede stap, druk op de RST-knop, de teller wordt gewist; de thderde stap, druk op de startknop en start tegelijkertijd de stopwatch-timing; de vierde stap, wanneer de teller registreert tot 60 omwentelingen, zal de testmachine automatisch stoppen, de stopwatch-timing stoppen; Vijf stappen, registreer de chronometertijd; herhaal de tweede stap tot de vijfde stap hierboven, en de twee tijden moeten binnen het bereik van 60s ± 2s liggen.
(2) Gebruik een elektronische weegschaal om respectievelijk het gewicht van 250 g, het gewicht van 500 g en het gewicht van 750 g te meten. van het gewicht en het gewicht van 1000 g moet worden gewogen, het gewicht van 250 g moet 250 g ± 1 g zijn; het gewicht van 500 g moet 500 g ± 2 g zijn; het gewicht van 750 g moet 750 g ± 2 g zijn; het gewicht van 1000 g Het moet 1000 g ± 2 g zijn; als het niet aan de vereisten voldoet, moet de massa van het gewicht worden aangepast om te verhogen of te verlagen, en vervolgens opnieuw wegen na aanpassing totdat aan de vereisten is voldaan.
5. Kalibratietestrecords en resultaatverwerking
/>(1)Taber Abrasion Tester Kalibratieformulier
(2) De kalibratiecyclus is éénjaar. EXoTextile Testing Instruments, Testing Equipment ManufacturerEXoTextile Testing Instruments, Testing Equipment Manufacturer